21.3.2014

Selvityspyyntöjä – vaan ei selvityksiä

Laitanpa tähän väliin pienen tilannekatsauksen asioiden selvittelystä ja entisen vastaavan työnjohtajamme toimintatavoista.

Mainitsin aiemmin yhdessä kommentissani, että olen pyytänyt entiseltä vastaavalta työnjohtajaltamme selvitystä maanvaraisen betonilaatan ja sokkelin välisen lämpöeristyksen toteutuksesta. Lähinnä siis siitä, onko nämä lämpöeristykset toteutettu suunnitelmien mukaisesti ja jos ei, niin miten ne on toteutettu. Luonnollisesti tiedustelin häneltä myös sitä, milloin ja kuinka hän on nämä lämpöeristykset tarkastanut. Entisen vastaavan työnjohtajamme Jarmo Kekin pitäisi pystyä vastaamaan kysymyksiin ongelmitta, koska hänhän ne lämpöeristykset on tarkastanut. Tai no, hänen olisi pitänyt ne lämpöeristykset tarkastaa.

Lähetin selvityspyynnön Jarmo Kekille 17.2.2014 ja asetin vastauksen toimittamisen määräajaksi 28.2.2104. Tämä antoi entiselle vastaavalle työnjohtajalle vähintäänkin kohtuulliseksi katsottavan ajan toimittaa vastauksensa, varsinkin kun huomioidaan se, että esittämiini kysymyksiin pitäisi olla hyvin helppoa vastata.

En todellakaan voi sanoa yllättyneeni siitä, ettei Jarmo Kekki vaivautunut vastaamaan esittämiini – hyvin yksinkertaisiin – kysymyksiin asettamaani määräaikaan mennessä. Enemmän olisin yllättynyt siitä, että hän olisi vastannut. Tältä osin mikään ei siis näytä muuttuneen.

Olin asiasta yhteydessä paikalliseen rakennusvalvontaan ja pyysin heitä omalta osaltaan rohkaisemaan Jarmo Kekkiä vastaamaan esittämiini kysymyksiin. Rakennusvalvonnan johtava rakennustarkastaja tekikin näin ja hän oli lähestynyt entistä vastaavaa työnjohtajaamme asiasta sähköpostitse 6.3.2014. Sähköpostissaan johtava rakennustarkastaja kehotti varsin selkein sanankääntein Jarmo Kekkiä vastaamaan esittämiini kysymyksiin. Vaan eipä näytä viranomaisenkaan selkeällä kehotuksella olleen minkäänlaista vaikutusta Jarmo Kekin vastaushalukkuuteen.

Johtava rakennustarkastaja otti sähköpostitse yhteyttä Jarmo Kekkiin uudelleen eilen 20.3.2014 ja esitti tässä yhteydessä suoran kysymyksen siitä, onko Jarmo Kekki toimittanut vastausta minulle. Nyt sitten odotellaan myös sitä, että mahtaakohan herra Kekki alentua vastaamaan edes tähän viranomaisen esittämään suoraan kysymykseen.

Tilanne on joka tapauksessa se, että Jarmo Kekillä on ollut kohta viisi täyttä viikkoa aikaa vastata kysymyksiini. Kysymyksiin, joihin vastaamiseen ei pitäisi mennä paria minuuttia enempää. Tämä kertoo tietysti omaa karua kieltään Jarmo Kekin tavasta toimia. Tämä on nyt ilmeisesti sitä Jarmo Kekin peräänkuuluttamaa avointa ja rehellistä toimintaa. Osoittaa tietysti myös vankkumatonta halua selvittää asiat riidattomasti. Mutta odotellaan. Kello käy – enkä usko, että Kekin eduksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti